ЎЗБЕК ТИЛИДАГИ ПОЛИЗ ЭКИН НОМЛАРИНИНГ КЕЛИБ ЧИҚИШ ТАРИХИ - Haydarova, Kamola (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Ҳар бир тилнинг луғат бойлиги, ўша халқ тарихига оид қимматбаҳо маълумотларни ўзида сақлайдиган хазина ҳисобланади. Халқларнинг келиб чиқиши ва ривожланиши, моддий ва маънавий бойликларини эгаллашдаги аҳамаяти ўша тил лексикасида ўз ифодасани топади.