O’QUV LUG’ATLARI TUSHUNCHASINING TASNIFIY BELGILARI - Xusanova, Dildora (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Hozirgi kunda leksikografiyaning rivoj topib borayotgan sohalaridan biri bu o’quv lug’atchiligi sohasi hisoblanadi. O’quv lug’atlarining boshqa lug’atlardan ajralib turuvchi xususiyati shundaki, ular ta’limga bevosita bog’liq bo’lib, allaqachon ta’lim sohasining ajralmas bir qismiga aylangan. O’quv lug’atlarining asosiy vazifasi esa o’quvchilarga til ko’nikmalarini soddaroq, tushunarliroq va albatta o’quvchilar e’tiborini jalb eta oladigan tarzda ifodalashdan iboratdir.