O’SPIRIN YOSHDAGI O’QUVCHILARDA INGLIZ TILI LUG’AT BOYLIGINI SAMARALI METODIKALAR ORQALI OSHIRISH VA AMALIY YO’LLAR ORQALI ULARNI QO’LLASH: O’SPIRIN YOSHDAGI O’QUVCHILARDA INGLIZ TILI LUG’AT BOYLIGINI SAMARALI METODIKALAR ORQALI OSHIRISH VA AMALIY YO’LLAR ORQALI ULARNI QO’LLASH - Samandarova, Ozoda (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2025)
So‘z boyligi — bu o‘rganayotgan tilimizga oid so‘zlarni yodda saqlab, kerakli paytda to‘g‘ri ishlata olish qobiliyatidir. Bugungi globallashuv davrida har bir inson kamida bitta xorijiy tilni bilishi zarur. Ayniqsa, ingliz tiliga bo‘lgan ehtiyoj kundan kunga ortib bormoqda. Chunki ko‘plab yangi texnologiyalar, ilm-fan, internet va xalqaro aloqalar aynan ingliz tilida olib boriladi. Shu sababli, ingliz tilini o‘rganishga bo‘lgan qiziqish ayniqsa yoshlar orasida sezilarli darajada oshmoqda. O‘spirinlar bu tilni tezroq o‘zlashtirishga harakat qilmoqda. Ammo, ingliz tiliga aloqasi bo‘lmagan sohalarni tanlagan o‘quvchilar bu yo‘lda biroz qiyinchiliklarga duch kelishmoqda, xususan yangi so‘zlarni yodlab qolish masalasida.