ЎЗБЕК ВА ИНГЛИЗ ТИЛЛАРИДА ФРАЗЕОЛОГИК БИРЛИКЛАРНИНГ АНТРОПОЦЕНТРИК ТАДҚИҚИГА ДОИР - Sayfullaev, Xurshid (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Сўнгги йилларда икки тилларни ёки тиллар гуруҳларини қиёсий таҳлил қилишга қаратилган кўплаб монографик илмий ишлар юзага келди. Улар фразеологизмларнинг хусусий (индивидуал) хусусиятларига бағишланган бўлиб, турли тизимдаги тиллар фразеологияси, бир хил тузилишга ва функцияга эга бўлган фразеологик бирликларни, турғун тузилишга эга фразеологик бирликларни, турли хил моделли фразеологик бирликларни, фразеологик бирликларнинг ўзига хос компонентлари таҳлили амалга оширилди. Соматик компонентлар, ҳаракат феъллари, рангларни ифодалайдиган компонентлар, бир хил семантикага эга майдонлар ва гуруҳлар ва ниҳоят, тилларнинг фразеологик фондлари у ёки бу тарзда ўрганилди1.