ТАНҚИДИЙ ФИКРЛАШ – ТАНҚИД ҚИЛИШ ЭМАС - Mamadjanova, Nozima (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Ушбу мақолада танқид ва танқидий фикрлаш тушунчаларини атрофлича талқин этилган. Таълим жараёнида танқидий фикрлашнинг ўрни хамда чет эл олимларининг танқидий фикрлаш тушунчасига берган таърифлари баён этилган. Шу билан бир қаторда, танқидий фикрлашни шакллантириш борасида ўтказилаётган тадқиқот натижаларидан хам мисоллар келтирилган.