A INGLIZ TILIDA POLIPREDIKATIV STRUKTURALI SO’ZLARNING O’ZBEK TILIGA TARJIMASI: INGLIZ TILIDA POLIPREDIKATIV STRUKTURALI SO’ZLARNING O’ZBEK TILIGA TARJIMASI - Normatova, Aziza (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Ushbu maqolada qo’shma gaplar sodda gaplardan predikativ qatorlar soniga ko’ra farqlanishi ta’kidlandi: sodda gaplar faqat bitta predikativ qator orqali tuzilgan monopredikativ sintaktik tuzilmalar bo’lsa, qo’shma gaplar ikki yoki undan ortiq predikativ qatorlar bilan tuzilgan polipredikativ sintaktik tuzilmalardir. Har birining o‘ziga xos predmeti va predikati bor. Bu shuni anglatadiki, qo’shma gap ikki yoki undan ortiq holat yoki birlikni tashkil etuvchi hodisani aks ettiradi.