A ЎЗБЕК МИЛЛИЙ КИЙИМ-КЕЧАК НОМЛАРИНИ ИФОДАЛОВЧИ ЭТНОГРАФИЗМЛАРНИНГ ИНГЛИЗЧА ТАРЖИМАЛАРИ: ЎЗБЕК МИЛЛИЙ КИЙИМ-КЕЧАК НОМЛАРИНИ ИФОДАЛОВЧИ ЭТНОГРАФИЗМЛАРНИНГ ИНГЛИЗЧА ТАРЖИМАЛАРИ - Alibekova, Gulchehra (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Миллий кийим-кечак номларини ифодаловчи этнографизмлар халқ маданияти, ўзига хос урф-одатлари, эътиқодий қарашлари ҳақида маълумот бера олиши жиҳатидан қимматлидир. Уларда халқимизнинг ўзига хос руҳиймаънавий ва маданий дунёқараши акс этиб туради. Қолаверса, кийимлар ўз эгасининг ижтимоий аҳволини, моддий имкониятларини, руҳий ҳолати ва кайфиятини билиб олишга имкон яратади.