A ТАРЖИМАНИ САНЪАТ ДАРАЖАСИГА АЙЛАНТИРИШДАГИ ДОЛЗАРБ МУАММОЛАР: ТАРЖИМАНИ САНЪАТ ДАРАЖАСИГА АЙЛАНТИРИШДАГИ ДОЛЗАРБ МУАММОЛАР - Ёқубов, Жамолиддин (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Мазкур мақоламизда биз таржима санъатининг уч қиррасига эътиборни қаратдик: 1) Таржима назариясининг тарихи ва таржима қилишнинг ўзига хос қоидалари, 2) таржима санъати ва терминига берилган таърифлар, 3) таржиманинг турли тиллардаги лисоний омиллари ва уларнинг лингвомаданий хусусиятлари. Юқоридаги вазифаларни бажариш учун бизда тажриба ҳам, шартшароит ҳам етарли, деб ўйлаймиз.