XORIJIY TILLARNI IKKINCHI CHET TILI SIFATIDA O’QITISHDA TALABALARNI MULOQOTGA O’RGATISH - Rahimova, Iroda (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Maqolada xorijiy tillarni ikkinchi chet tili sifatida o’qitishning asosiy maqsadi talabalarni erkin muloqotga o’rgatish qilib belgilanganligi hozirgi sharoitda gapirishga o’rgatish chet tili darsining eng muhim bosqichi ekanligi va ularni gapirishga o’rgatish fikrni yozma bayon qilish, o’zgalar nutqini tinglab tushinish, nutqni idrok etish va fahmlash, o’qib tushunish kabi nutq faoliyati turlari bilan uzviy bog’liqlikda tashkil qilinishi zarurligi haqida fikr va mulohazalar keltirilgan.