CHET TILLARINI O’QITISHDA ILMIY-TEXNIK TERMINOLOGIYA. - Mamajanova, Guncha (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ushbu maqola fan va ishlab chiqarishning turli sohalarida barcha yangi narsalarni bevosita aks ettiruvchi til lug’atining eng tez rivojlanayotgan qismi sifatida terminologik lug’atni o’rganishga bag’ishlangan. Fan va texnikaning jadal rivojlanishi hamda tegishli sohalar terminologiyasining uzluksiz to‘ldirilishi natijasida ushbu leksik qatlamning qiymati va tilning umumiy lug‘at tarkibidagi ulushi muttasil oshib bormoqda.