INGLIZ VA O’ZBEK TILLARI SO’Z TURKUMLARINING CHOG’ISHTIRMA TAHLILI - Ismatullayeva, Iroda (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ushbu maqolada muallif ingliz va o’zbek tillarintahliliing so’z turkumlarininh chog’ishtirma haqida so’z yuritadi. Maqolaning maqsadi kontrastiv lingvistika fanining asosiy maqsadi ikki bir biriga qardosh bo’lmagan tillarning hususiyatlarini solishtirish orqali ular orasidagi o’xshashlik va farqlarni aniqlashdan iborat.