ALISHER NAVOIYNING TURKIY TIL TARAQQIYOTIDAGI BUYUK XIZMATLARI - Iskandarova, Aybibi; Amanlikova Nafisa Raxmatullayevna (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ushbu maqolada Alisher Navoiyning “Xamsa”, “Xazoyin-ul maoniy” kabi asarlari orqali turkiy tilning forsiy tildan kam emasligini, uning ma’no ifodalashdagi ichki imkoniyatlarini badiiy jihatdan, “Muhokamatul lug‘atayn”da ilmiy jihatdan asoslab berganligi va bugungi kunda o‘zbek tilining xalqaro til darajasidagi nufuzi uchun har bir o‘zbek fuqarosining majburiyati, zakiyligi haqida so‘z boradi.