TURKIY TIL TARAQQIYOTIDA MAHMUD KOSHG‘ARIYNING “DEVON-U LUG‘OTIT TURK ASARI”NING QIYMATI - Iskandarova, Aybibi; Amanlikova Nafisa Raxmatullayevna (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
“O‘zbek tili” fanidan rusiyzabon guruh talabalariga dars mashg‘ulotlarini olib borishda “Devon-u lug‘otit turk” asarining qimmatli manba ekanligi, morfemika, morfologiya, leksikologiya – so‘z yasalishi, omonim, sinonim, barqaror birikmalarga doir qiziqarli misollardan foydalanish orqali tilimizning qadimiyligi, ayrim so‘zlarning XI asrdan buyon o‘zgarishsiz ishlatilib kelinayotganligi kabi holatlar tilimizga bo‘lgan mehr-muhabbatni yanada oshiradi.