РАСМИЙ-ИДОРАВИЙ УСЛУБДА ЭГА ВА КЕСИМНИНГ МОСЛИГИ - Yusupov, Shermatilla; Aybibi Iskandarova (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Расмий-идоравий услуб асосан расмий иш қоғозлари матнини тайёрлашда кузатилади. Ўзга услублардан шуниси билан фарқланадики, сўзлар фақт ўз маъносида шунингдек, кўпчиликка маълум бўлган (адабий тил норамасида назарда тутилган) қисқартма сўзлар, тегишли терминлар иштирокида фикрнинг баёни яратилади. Расмий иш қоғозларида кўпгина дарак гаплардан, қарор, буйруқ, кўрсатмаларда эса буйрйқ гаплардан фойдаланилади. Давлат идора хужжатлари матни назарда тутилган услубда ёзилади.