ЛАКУНАЛАРНИНГ ЛИНГВОМАДАНИЙ АХАМИЯТИ - Xaydarova, Dilorom (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
“Лакуна” термини илк бор канадалик тилшунослар Ж.П. Вине ва Ж. Дарбелнелар томонидан илмий муомалага киритилиб, унга шундай таъриф берилган: “Бир тилдаги сўз бошқа тилда муқобилини топа олмаган ўринларда ҳар доим лакуна ҳодисаси воқеланади”. В.Г. Гак лакуналарни “тилнинг лексик тизимидаги бўшлиқлар, бор бўлиши керакдек кўринган сўзларнинг мавжуд эмаслиги”, деб тушунтиради.