ЧЎЛПОН ШЕЪРИЯТИ ТАРЖИМАЛАРИГА БИР НАЗАР - Shermatova, Umida (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Ушбу мақолада Чўлпон шеърларини рус тилидаги таржималари таҳлил этилган бўлиб, Баҳодир Аҳмедов ва Николай Ильинлар таржимасидаги “Гўзал”, “Қаландар ишқи” шеърларининг ютуқ ва камчиликлари ёритилиб берилган.