O'ZBEKISTONDAGI TA'LIM MUASSASALARIDA XORIJIY TILLARNI FOYDALI METOD VA SXEMALAR ASOSIDA ÒQITISH: O'ZBEKISTONDAGI TA'LIM MUASSASALARIDA XORIJIY TILLARNI FOYDALI METOD VA SXEMALAR ASOSIDA ÒQITISH - Sharipova, Hurmatoy; Oringalieva, Dana (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2025)
Rivojlanayotgan davlatlar qatorida o‘zining o‘rniga ega bo‘lgan O‘zbekiston bugungi kunda barcha sohalar bo‘yicha rivojlanib o‘z o‘rnini mustahkamlab kelmoqda. Bu rivojlanishning asosiy bosqichlaridan biri ta’lim tizimidagi o‘zgarishlar, chet tillarini o‘qitishga qaratilgan e’tibordir. O‘zbekistondagi rivojlanayotgan yo‘nalishlar orasida ta’lim sohasi juda ahamiyatli o‘ringa ega. Bunga misol sifatida prezidentimiz tomonidan joriy qilinayotgan ta’lim sohasidagi qarorlar va qonunlarni keltirishimiz mumkin. Chet tillarini keng qamrov asosida barcha ta’lim dargohlarida o‘qitish kelajakda rivojlanishi kutilayotgan barcha sohalar uchun poydevor deya qaralmoqda.