OYINLARDIŃ NEMIS TILI SABAQLARINDA AWIZEKI SÓYLEW KÓNLIKPELERIN RAWAJLANDIRIWDAǴI ÁHMİYETİ: OYINLARDIŃ NEMIS TILI SABAQLARINDA AWIZEKI SÓYLEW KÓNLIKPELERIN RAWAJLANDIRIWDAǴI ÁHMİYETİ - Utepbergenova D, Utepbergenova D; Esnazarova , Miyassar (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2025)
Búgingi kúnde globalizatsiya hám mádeniyatlararo almasıwdıń barǵan sayın úlken áhmiyetke iye bolıwı sebepli, oqıwshılarǵa tekǵana grammatikanı hám sózlikti úyretiw, bálki olardı nemis tilinde erkin hám isenim menen óz pikirlerin ańlatıwǵa úyretiw júdá zárúrli bolıp tabıladı. Bul, ásirese, awızeki sóylew kónlikpelerin rawajlandırıwda juda ahmiyetli. Kóplegen oqıwshılar tildi úyreniwde qıyınshılıqlarǵa dus keledi. Olar qáte etiwden qorqadı yamasa ózlerine isenimsizlik sezimdi oyatadi. Usınıń sebebinen, sabaqtı qızıqlı hám aktiv ótkeriw júdá zárúrli bolıp tabıladı. Bunday jaǵdayda, nemis tili sabaqlarında oyınlardan paydalanıw nátiyjeli usıl esaplanadı.