TA’LIM SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA INGLIZ TILI MASHG‘ULOTLARIDA TALAFFUZ VA INTONATSIYANING TINGLAB TUSHUNISHGA TA’SIRI: TA’LIM SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA INGLIZ TILI MASHG‘ULOTLARIDA TALAFFUZ VA INTONATSIYANING TINGLAB TUSHUNISHGA TA’SIRI - Sadullayeva, Gulshirin (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2025)
Bugungi kunda dunyo aholisining qariyb 60 foizi ikki yoki undan ortiq tillarda so‘zlasha olishi barchaga ma’lum. Jahonda globallashuv jarayonlarini tezlashtirish, erkin bozor munosabatlariga o‘tish va ishlab chiqarishga yuqori texnologiyalarni joriy etishning rag‘batlantirilishi «lingvistik kapital»ga, ya’ni chet tillarni (ayniqsa, ingliz tilini) mukammal egallagan mutaxassislarga ehtiyojni kuchaytirmoqda.