isroilataboyev2@gmail.com TA`NA- DASHNOM: TA`NA- DASHNOM - Ataboyev, Isroil (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Ushbu maqolamizning asosiy yo'nalishi ta`na dashnom konseptini nutq hodisasi sifatida ko`rib chiqish. Maqolaning maqsadi pragmalingvistik, sotsiolingvistik yoki psixolingvistik hodisa sifatida emas, balki tilda o'zining aniq formal ifoda vositalariga ega bo'lgan hodisa sifatida tanbeh berish tushunchalarini ko`rib chiqamiz. Ta`na-dashnom o`rtasidagi farqlarni misollar yordamida ko`rib chiqamiz.