A ТИЛ ЎҚИТИШДА ЗАМОНАВИЙ ЁНДАШУВЛАР: ТИЛ ЎҚИТИШДА ЗАМОНАВИЙ ЁНДАШУВЛАР - Жўраев, Шоҳруҳ (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Мақолада тил ўқитиш жараёнида билиш, лексик, грамматик, талаффуз тушунчаларини тўғри шакллантириш, талабалар онгида билимлар системасини ўз-ўзини назорат қилиш кўникмасини тўғри таркиб топтириш инновацион педагогик технологияларнинг таркибий қисми эканлиги, ҳозирги кунда таълим жараёнида билим беришнинг самарали усуллари, ўқитувчи педагоглар кўзлаган мақсадларига эришишнинг кафолатланган ўқитиш услублари, талабаларда эркин фикрлаш, мустақил қарор чиқариш кўникмасини шакллантирадиган, уларни муаммоли вазиятларда билим малакаларига таяниб иш кўришга замин ҳозирлашга қаратилган ўқитиш усуллари педагогик технологиянинг энг илғор хусусияти эканлиги таъкидланган.