A ТАНҚИДИЙ ФИКРЛАШНИ РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ ТАРКИБИЙ ҚИСМЛАРИ: ТАНҚИДИЙ ФИКРЛАШНИ РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ ТАРКИБИЙ ҚИСМЛАРИ - Тўйчиев, Адхамжон (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Ушбу мақолада танқидий фикрлаш бўйича назарий ишларни таҳлил қилиш билан биргаликда, унинг асосий таркибий қисмлари: мотивацион, когнитив, фаолиятли ва рефлексив, шунингдек, танқидий фикрлашни ривожлантиришдаги психологик-педагогик мезонларни ўлчашда асосий кўрсаткичлар – юқори, ўрта ва қуйи даражалари кўриб чиқилади.