BADIIY MATNLARNI TARJIMA QILISH JARAYONIDA YUZAGA KELADIGAN TRANSFORMATSIYA VA ULARNING QIYOSIY TAHLILI - Achilov, Oybek (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ushbu maqolada 2 tildagi ya’ni ingliz va o’zbek tillaridagi badiiy asarlar tahlil qilinib, undagi tarjima jarayonida yuzaga keladigan transformatsiya muammolari ko’rib chiqilgan. Ayniqsa, ingliz tilidan Vilyam Shekspirning “Hamlet” tragediyasi o’zbek tiliga tarjima qilinib, tahlil qilinish jarayonida, asar qanday tarjima turlariga mansubligi, tarjima jarayonidagi muammolar, o’ziga xos o’xshashlik va farqliklar ko’rib chiqilgan .