G’ARBIY YEVROPADA YANGI DAVR MADANIYATINING SHAKLLANISHI: G’ARBIY YEVROPADA YANGI DAVR MADANIYATINING SHAKLLANISHI - Туйчиева, Дилноза; Юлдошев, Бектемир (Журнал истории и общества, 2024)
Mazkur maqolada G‘arbiy Yevropada Uyg’onish davri madaniyatining shakllanishi, uning bosqichlari va o‘ziga xos jihatlari haqida, bundan tashqari ushbu davrda ma’rifatparvar ziyolilar tomonidan ilgari surulgan g‘oyalar va ular tomonidan yaratilgan kashfiyotlar haqida so‘z yuritiladi.