A МАДАНИЯТ ГЛОБАЛЛАШУВИ: САБАБЛАР ВА ОҚИБАТЛАР: МАДАНИЯТ ГЛОБАЛЛАШУВИ: САБАБЛАР ВА ОҚИБАТЛАР - Toshboyev, Bobomurot (Журнал истории и общества, 2021)
Глобаллашув – маданиятлар глобаллашуви сифатида ҳаѐтимизга кириб келмоқда. Унга андаза вазифасини юқорида таъкидлаганимиздек, ғарб жамиятининг ҳозирги пайтдаги “оммавий маданият”и ўтамоқда. Ғарб “оммавий маданият”и намуналари кириб келар экан у бизнинг миллий қадриятларимизга ўз таъсирини ўтказмасдан қолмайди.