Ибрат ва миллий менталитет такомили - Аманлаев, Абдурасул; Тошбоев, Бобомурод (Журнал истории и общества, 2021)
Мазкур мақолада ибратнинг миллий менталитет такомилида тутган ўрни илмий-назарий асосланган. Шунингдек,миллий менталитет,ибрат ва тақлид тушинчалари таҳлил қилиниб,муаллифлик таърифлари ишлаб чиқилган.