ЖИЗЗАХ ВОҲАСИ АҲОЛИСИНИНГ УРФ-ОДАТ ВА МАРОСИМЛАРИ: қадимги диний тасаввурлар ва локал хусусиятлар - Акчаев, Фаррух; Сайдамов , Шахзод (Журнал истории и общества, 2022)
Ушбу мақолада Жиззах воҳаси аҳолисининг оилавий ва жамоавийлик асосида ўтказадиган урф-одат ва маросимларида, анъаналари ва халқона қарашларида қадимги диний тасаввурларнинг сақланиб қолинганлиги тарихий-илмий адабиётлар ва дала-этнографик тадқиқотлар асосида ёритиб берилган.