“КАТТА ЯҚИН ШАРҚ”ДАГИ НЕОКОНСЕРВАТИЗМ - Turaev, Abrar (Журнал истории и общества, 2020)
Яқин Шарқ дунё сиёсий харитасида бир асрлик тарихга эга кескинлик ўчоқларининг мавжудлиги, диний, миллий ва маданий ранг-барангликка бой бўлган минтақа сифатида алоҳида ўринни эгаллайди. Минтақа бўлган қизиқишнинг доимий ортиб бориши минтақанинг географик чегаралари борасидаги қарашларни ҳам ўзгартириб келди. Мазкур мақолада минтақага нисбатан янгича геосиёсий қарашлар мазмуни неоконсерватизм нуқтаи назаридан таҳлил қилинади