АНТОНИМ СЕМАЛАРНИНГ ЛИНГВОПОЭТИК ИМКОНИЯТЛАРИ - Jumayeva, Feruza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Антоним лексемалар, семемалар, семалар матн мазмунини бойитувчи асосий воситалардан биридир. Улар матнда маъновий қаршилантириш (антитеза)ни ҳосил қилади. Антитеза матндаги лексик, грамматик бирликларнинг семантик, прагматик имкониятларини кенгайтиради. Айниқса, маънодош сўзларни семантик қаршилантириш асосида хилма-хил нутқий актларни яратиш мумкин бўлади