BETAKROR O‘ZLIK VA SHE’RIYAT - Baxtiyorova, Rayxona (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Adabiyot butun bir millatning o‘tmishini, bugununi va kelajagini ko‘rstguvchi ko‘zgu. “Adabiyot, san’at va madaniyat yashasa, millat va xalq, butun insoniyat bezavol yashaydi”. Ana shu ulkan maydonda oz mudat bo‘lsa-da o‘zining bemisl hissasini qo‘shgan shoirlarimizdan biri Usmon Nosirdir. Ko‘kda uchgan yulduz juda tez so‘nishiga qaramasdan ortidan yorqin nur qoldiradi, bu nur esa insonlar xotirasiga, ongiga muhrlanib estetik zavq bag‘ishlaydi. Usmon Nosir O‘zbekiston osmonida xuddi o‘sha yulduzlar kabi parvoz qildi va asarlarini barchamizning xotiramizga va yuraklarimizga muhrlab ketdi. Usmon Nosir shaxsiyati va she’riyati haqida ko‘lab adiblar o‘zlarining iliq fikirlarini bildirishgan.