KOMPYUTER LINGVISTIKASIDA O‘ZBEK KORPUSINING TAKOMILLASHUVI. - mamirov, ozod (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Kompyuter lingvistikasi fani, tarixi va zamonaviy holati. Tilshunoslik tarixida kompyuter lingvistikasining tutgan o‘rni. An’anaviy tilshunoslikdan kompyuter lingvistikasining farqlari. Evropadagi kompyuter lingvistikasiga oid tadqiqotlar. Rossiyadagi kompyuter lingvistikasiga oid tadqiqotlar. Turkologiya va o‘zbek tilshunosligidagi kompyuter lingvistikasiga oid tadqiqotlar