MUHAMMAD YUSUF SHE’RLARIDAN HAYOT HAQIQATI - Norbo’tayeva, Maftuna (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Elimizning ardoqli va suyukli shoiri bo’lish har kimga ham nasib bo’lavermaydi. O’z she’rlarida kitobxonni yig’latadigan, o’ylatadigan, ezgulikka yetaklaydigan sarchashma buloq Muhammad Yusufni haqli ravishda xalqimizning sevimli va ardoqli shoiri, o’g’li desak mubolag’a bo’lmaydi.