O‘ZBEK TILIDAGI QURILISHGA OID ATAMALARINI “BALIQ SKELETI” METODI VOSITASIDA O‘QITISH - Nomurodov, Bobur (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
O‘zbek tilining tarixi boy va qadimiy bo‘lib, zamon rivojlangani sayin ularning ba’zilari hozirgi kunda iste’moldan chiqib kengan bo‘lishi mumkim yoki bu kabi atamalarni hozirgi talaba yoshlar bilmaslgi mumkin. Shu kabi iste’moldan chiqib ketgan va hozirda amalda qo‘llanilin kelayongan qurilishga oid so‘zlarni o‘quvchilarga yetkazib berish uchun turli grafik organayzerlar yordamida o‘tish mumkin.