“ЎЗБЕК ФИЛОЛОГИЯСИНИНГ ДОЛЗАРБ МАСАЛАЛАРИ ВА УНИ ЎҚИТИШ МЕТОДИКАСИ МУАММОЛАРИ” мавзусидаги Xалқаро илмий – амалий конференция материаллари (2022 ЙИЛ 29 АПРЕЛЬ - soatova, nodira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Мазкур тўплам Ўзбекистон Республикаси Вазирлар Маҳкамасининг 2022 йил 7 мартдаги №101–Ф сон фармойиши билан тасдиқланган “Ўзбекистон Республикаси Xалқаро ва Республика миқёсида ўтказиладиган илмий ва илмий техник анжуманлар режаси”га киритилган буйруғининг 1-иловасига мувофиқ Абдулла Қодирий номидаги Жиззах давлат педагогика институти профессори, филология фанлари доктори, заҳматкаш олима, жонкуяр устоз, ўзбек адабиётини ўқитиш методикаси кафедраси мудири, Ўзбекистон Республикаси Олий Аттестация Комиссияси эксперт аъзоси, “Scientific Progress” илмий-методик электрон журнал таҳририят аъзоси, милиция майори Дониярова Шоира Хурсандовна таваллудининг 55 йиллиги муносабати билан унинг ёрқин хотирасига бағишланган “Ўзбек филологиясининг долзарб масалалари ва уни ўқитиш методикаси муаммолари” мавзусидаги Халқаро илмий-амалий анжумани материаллари асосида тайёрланди. Тўплам адабиётшунос олимлар, изланиш олиб бораётган ёш тадқиқотчилар ва ўзбек тили ва адабиёти ўқитувчилари ҳамда магистрлар учун мўлжалланган