НАВОИЙ ИЖОДИДА ЗОҲИДЛИК ТАЛҚИНИ - Isroilov, G`ayrat (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Зуҳд комиллик сифатларидан бири сифатида Навоий ижодининг асосий тасвир обекти ҳисобланади. Жумладан, ижодкорнинг “Лисон ут-тайр”, “Маҳбуб ул-қулуб”, “Хамса”, “Насойим ул-муҳаббат” асарлари, тасаввуфона характердаги ғазал, қитъа ва фардларида ушбу масала ѐритилган. Мазкур мақола “Маҳбуб ул-қулуб”да келтирилган Навоийнинг зуҳд ва зоҳидликка оид қарашлари таҳлилига бағишланади.