Tursunqulov Nurali .“Murodxon” dostonining o‘rganilishi: “O‘zbek filologiyasining dolzarb masalalari va uni o‘qitish metodikasi muammolari” mavzusidagi Xalqaro ilmiy – amaliy anjuman 2022 yil 29 aprel Toshkent.: VNESHINVESTPROM, 2022 - Jurayev, Jamoliddin (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
O‘zbek xalq og‘zaki ijodi mavzu jihatdan g‘oyatda kengligi, badiiy go‘zalligi, g‘oyaviy ko‘lamdorligi bilan doimo boshqa san’at turlaridan farqlanib turadi. Ayniqsa, o‘zbek xalq dostonlari xalqimizning ma’naviy-marifiy, falsafiy-badiiy tafakkurini o‘stirishga yosh avlodni komil inson sifatida shakllantirishga bebaho xizmat qilib keladi.