ABDULLA QAHHORNING “O‘TMISHDAN ERTAKLAR” QISSASIDA DAVR VA O‘QITUVCHI OBRAZI TALQINI - Isroilov, G`ayrat (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2023)
Badiiy adabiyot insonlarning ruhiy kamolotga va yuksak ma’naviyayga erishuvida muhim vosita bo‘lib, u ma’naviy haqiqatlarni aks ettiradi,insonlarga ko‘ngil orqali olamni tanishga ko‘maklashadi. Badiiy asarlar ta’sirchan bo‘ladi,ularning musiqiy ohangi,jozibasi o‘quvchini o‘ziga jalb qiladi,shu asnoda ular insonlar ruhini tarbiyalaydi,ma’naviy kamolot sari yetaklaydi.