Monogragiya.-Toshkent.: “VNESHINVESTPROM” nashriyoti. 2023: Shuhrat ijodining g‘oyaviy-badiiy xususiyatlari. - Soatova, nodira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Ushbu monografiya yangi o‘zbek adabiyotining taniqli vakillaridan biri Shuhrat (G‘ulom Alimov) ijodiy laboratoriyasiga kirish, millat ruhi, xalq hayotining turli manzaralarini aks etgan asarlarini badiiy mahorat nuqtayi nazaridan ilmiy baholash yuzasidan tadqiqotlarni yanada chuqurlashtirish zaruratidan kelib chiqib, ijodkor adabiy merosini yaxlit holda tadqiq etishga bag‘ishlangan. Shuningdek, monografiya XX asr o‘zbek adabiyoti taraqqiyotida Shuhrat ijodining badiiy tafakkur tadrijining omillarini tahlil, tadqiq etish orqali chiqarilgan xulosalar adabiyotshunoslik uchun yangi ilmiy-nazariy g‘oyalar berishi va o‘zbek adabiyoti, bolalar adabiyoti, adabiyot nazariyasi, tanlov fanlar uchun yaratiladigan darslik va qo‘llanmalarning mukammallashuviga xizmat qiladi.