TARIXIY ASARLARDA BOSH QAHRAMON MASALASI - Sultonova, Vazira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Tariximizdagi buyuk hukmdor shaxslar Jaloliddin Manguberdi, Amir Temur, Mirzo Ulug‗bek, Husayn Boyqaro, Alisher Navoiy, Bobur qatorida tarixda muayyan g‗oyalarni ilgari surgan va xalq orasida mashhur bo‗lgan Boborahim Mashrab faoliyati haqida ham nasriy asarlar yaratilib kelinmoqda.