1.Bobur g`azallarini o`qitish metodikasi. - dustova, surayyo (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada Eski o‘zbek yozuvi fanidan o‘rin olgan “ Bobur g‘azallari” mavzusini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanish metodikasi xususida so‘z boradi. Eski o‘zbek yozuvi fani hozirgi vaqtda yurtimizdagi oliy o‘quv yurtlarining o‘zbek tili va adabiyoti fakultetilarida mutaxassislik fani sifatida o‘qitiladi. Ushbu maqolada eski o‘zbek yozuvi fanidan Bobur g‘azallari mavzusi bo‘yicha amaliy mashg‘ulotlar mazmunini ochishda qo‘l kelishi mumkin bo‘lgan interfaol metodlar xususida so‘z yuritmoqchimiz.