ЛИСОНИЙ ҚИЙМАТ ВА УНИ ТИКЛАШГА ДОИР - Рахимжанов, Масрур (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Аташ-номлаш жараёни асосида борлиқнинг онгдаги миллий тасвири ётади. Миллий тасвир миллий онг, у асосда шаклланган миллий дунёқараш, миллий менталитет асосида ҳосил қилинади. Албатта, илк эмпирик тасаввур ва таассуротлар фаол сезги ҳамда ҳислар ёрдамида вужудга келганлиги каби, тушунчанинг замирида ҳам сезги ва ҳислар маҳсули ётади.