MIQDOR SONLARNING BADIIY ADABIYOTIDAGI O‘RNI - Makkatillayev, Muslimbek (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Narsalarning son-sanog‘i va tartibini bildirib, «qancha?», «necha?», «nechanchi?» so‘roqlariga javob bo‘ladigan so‘zlar son deyiladi¹.Sonlar narsalar, belgi-xususiyatlar,harakat-holatlarining miqdori yoki tartibini bildiradi. Shunga ko‘ra sonlar ikki guruhga bo‘linadi: 1) miqdor sonlar; 2) tartib sonlar.