“МАҲБУБ - УЛ ҚУЛУБ” АСАРИДА СЎЗ ҚУДРАТИ ВА НУТҚ ОДОБИ МАСАЛАЛАРИ ТАЛҚИНИ - Холиқов,, Азамат (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Алишер Навоий асарларида бадиий сўз cанъати ҳақида жуда кўп мулоҳазалар билдирилган. Улар шоирнинг махсус илмий манбалари ҳамда бадиий асарлари таркибида учрайди. Жумладан, “Хазойинул-маоний” ва “Хамса” муқаддимасида, “Ҳайрату-л-аброр” ва “Саббаъи сайёр” достонлари таркибида бундай мулоҳазаларни кўплаб учратамиз. Шунингдек, “Назму-л-жавоҳир”, “Арбаин” сингари асарларида ҳам бадиий сўз санъатига оид тўртликлар мавжуд[1;63-64]. Сўзга эътиқод, сўзга берилган таърифу тавсифлар, сўзнинг тарихий хизматига айтилган шарафлар чексиздир.