KOMILLIK - O‘ZLIKNI ANGLASH DEMAKDIR - Malikova, Sanobar (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Ma’naviy barkamol insonni tarbiyalash, uning milliy o‘zligini anglash jarayoni bilan chambarchars bog’langandir. Zero, milliy o‘zlikni anglash hissiyoti milliy g’ururni oshiradi, millatga sadoqat, o‘tgan buyuk ajdodlar aqlu zakovatiga, meroslariga mos, yangi tarixiy sharoitlarda millatning taraqqiyotiga munosib hissa qo‘shishga chorlaydi. Milliy o‘zlikni anglash ma’naviyatimiz shakllanish jarayoni ildizlarini idrok etishdan, uning sarchashmalaridan bahramand bo‘lishdan boshlanadi. Zero, o‘zligini anglagan inson, o‘zgalar qadrini anglaydi. Millat, jamiyat, vatan oldidagi mas’uliyatini sezadi. Milliy o‘zligini anglagan millatgina kuchli davlat, kuchli jamiyat barpo eta oladi.