Maktablarda Ona tili fanini o’qitishda milliy xalq o’yinlaridan foydalanish - Abduvaliyev, Ravshan (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Bugungi ta’lim jarayonidagi o’zgarishlar jamiyatning har bir a’zosini har tomonlama keng fikr yuritishga undaydi. Xalq ta’limimiz ma’lum muddat milliy qadriyatlar hamda an’analarimizdan ajratib qo’yilgan davrlarni ham boshdan kechirdi bir paytlar. Natijada ko’p asrlik moziyga ulanib ketuvchi milliy an’analarimiz va, ta’bir joiz bo’lsa, ildizlarimizdan uzoqlashish, bu esa milliy ongning susayishiga olib keldi. To’g’ri, mustaqillikdan keyin bu bo’shliqni to’ldirish uchun talaygina ishlar amalga oshirildi va bu jarayon, ayniqsa, bugungi kunda avj nuqtada davom etmoqda, lekin hali-hanuz bu bo’shliq to’la-to’kis bartaraf etildi deya olmaymiz.