O‘ZBEK TILIMIZ ‒ BEBAHO BOYLIGIMIZ - Soberova, Mohira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Maqolada o‘zbek tilimizning yaxlit bir ma’naviy-ruhiy olamligi va ona tilimiz rivoji- da ulug‘ shoir va yozuvchilarimiz ijodining katta ahamiyatga ega ekanligi yoritiladi. Badiiy so‘zning rang-barang xususiyatlari va tasvirlash, ifodalash imkoniyatlari buyuk so‘z san’atkorlari ijodi va teran fikrlari misolida ko‘rsatib beriladi.