SHOIR LIRIKASIDA OʻXSHATISHLARNING AKS ETISHI - Kiryigitova, Nigora (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Maqolada she’riy san’atlardan foydalanish ijodkorning kitobxonga yetkazmoqchi boʻlgan fikrlar ta’sirchanligini oshirishga xizmat qiluvchi oʻxshatishlarning oʻziga xos jihatlari oʻrganilgan. Erkin Vohidov o’z asarlari tilini jozibador va ifodali qilish maqsadida she’riy san’atning oʻxshatish turidan keng foydalangan. Shu tufayli biz shoirning “Kutish soatlari”, “Buloq”, “Samarqand kechasi”, “Sevgi”, “Qizaloq”, “Yulduz”, “Ayrilish”, “Chashma qoshida”, “She’r va shaxmat”, “Majnuntol” she’rlari misolida oʻxshatishlarning oʻrni va ahamiyatiga e’tiborimizni qaratdik.