ULUG‘BEK HAMDAMNING “SO‘Z” HIKOYASIDA DAVR RUHIYATI - Abdug‘aniyev, Shoxzodbek (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Annotatsiya: O‘zbekiston xalq yozuvchisi Ulug‘bek Hamdam “So‘z” hikoyasida bir oila namunasida kishilar ruhiyati, oilada yuzaga keladigan ruhiy- psixologik jarayonlar badiiy tahlil qilinadi. Maqolada U.Hamdamning voqelikni badiiy obrazlar orqali tahlil etishi yoki obrazli fikrlashi bilan bog‘liq ijodiy, ruhiy va hissiy faoliyati tahlil etilgan.