DAVR YARATGAN SHAXSIYAT YOXUD O‘ZLIKNI ANGLASH MASHAQQATI. (Shoyim Bo‘tayevning “Sho‘rodan qolgan odamlar” )qissasi misolida - Shomurodov, San’at (Мир исследований, 2021)
. Mustaqillik davri nasrida sho‘rolar davri kishisining badiiy ummulashma obrazi aks etgan talaygina asarlar yaratilgan. Xususan, Shoyim Bo‘tayevning “Sho‘rodan qolgan odamlar” qissasida sobiq ittifoq davri kishisining tafakkur olami manzaralari, insoniy sezimlari, ko‘ngil kechmishlari yozuvchi ijodiy labaratoriyasida mahorat bilan ochib berilgan. Ushbu maqolada yuqoridagi mulohazalar haqida so‘z boradi.