“Avestoda”da oila va unda ayolning tutgan o’rni - Saidov, Javohir (Мир исследований, 2021)
Ushbu maqolada Zardushtiylikning muqaddas kitobi “Avesto” da oila masalasiga jiddiy e’tibor berilganligi, jamiyat va oiladagi ayollarning tutgan o’rni masalalari tarixiy ildizlari xususida muallifning fikr va mulohazalari o’rin olgan.